Чай, вода с лимон и сауна за лятна детоксикация

75
Чай, вода с лимон и сауна за лятна детоксикация

За детоксикация през лятото не се нуждаете непременно от бани или скъпи процедури

За детоксикация през лятото не се нуждаете непременно от бани или скъпи процедури. Можете само с няколко прости начина да детоксикирате тялото си, но също така и да се сдобиете с по-добро настроение и енергия. Кои са те, разкрива "Република", цитиран от БГНЕС.

Намалете захарта

Детоксикацията е особено важна в цялото тяло, тъй като то често се дехидратира поради високи температури. Според много експерти първата стъпка, която трябва да предприемете, е да намалите количеството захар, което консумирате. Това включва мед, кафява захар и други изкуствени подсладители.

Това е нужно, защото когато консумирате повече захар, имате нужда от повече инсулин, което влияе зле на панкреаса и отнема енергията ви. По този начин този навик може да ви направи хронично уморени в дългосрочен план, да допринесе за развитието на рак и да причини наднормено тегло.

Започнете деня с вода

Редовната консумация на вода е един от най-добрите навици, които можете да прилагате в ежедневието си. Ако добавите малко лимон към водата, която пиете сутрин, това ще насърчи детоксикацията и ще рехидратира вашата система. Това също ще допринесе за по-добро храносмилане.Раздвижете се

Редовните упражнения допринасят за по-добро кръвообращение. По този начин напрежението се намалява, храносмилането се подобрява и тялото укрепва. Експертите добавят, че тези, които спортуват, имат значително по-малко токсини в тялото си, отколкото тези, които изобщо не са активни.

Пийте много чай

Въпреки че пиенето на чай е много рядък навик в тази част от годината, все пак препоръчваме студен чай, особено ако е от билки. Чаят предотвратява преяждането и прочиства тялото ни от токсини и вредни вещества. Трябва също да знаете, че кофеинът в чая е по-добър от този в кафето, тъй като има по-добър ефект върху тялото ни.

Яжте органична храна

Трябва да помислите какво ядете и какво внасяте в тялото си. Храна, богата на плодове и зеленчуци, допринася за сериозна детоксикация на организма. Освен това трябва да включва семена и ядки, но също така и зелени зеленчуци и пълнозърнести храни. Избягвайте преработените храни, които само стимулират натрупването на токсини в тялото.

Изпотете се в сауната

Няма нищо по-добро за тялото от детоксикацията чрез сауна. Обърнете внимание обаче на хигиената в сауните и изберете място, където да се чувствате комфортно и чисто. 

Добави коментар