Бюджетен детокс

94
Бюджетен детокс

Прочистваме организма без излишни разходи за продукти

Да влезете във форма и да се почувствате по-здрави е възможно без специални детоксикиращи програми, които често изискват допълнителна инвестиция. Необходимо е да следвате няколко важни правила. Резултатът – прочистване на организма!

1/ Яжте по-малко захар

Както и пчелен мед и алтернативи на захарта. За сладка закуска избирайте черен шоколад или плодове. В кафето и печените храни слагайте канела.

2/ Пийте вода


Мнозина не обичат да пият вода. Това е факт. Започнете утрото с чаша вода и сок от половин лимон. Така ще прочистите и черния дроб.

3/ Спортувайте

Редовните упражнения са форма на здравословна детоксикация. Те подобряват циркулацията на кръвта и лимфата. Ако нямате време за пълноценни тренировки, използвайте стълбите вместо асансьора. Изучавайте йога пози у дома. Ходете повече пеша.

4/ Пийте чай

Той е богат на антиоксиданти и хидратира организма.

5/ Яжте зеленчуци и плодове

Те са полезни и стимулират прочистването на организма. Консумирайте още пълнозърнести храни, бобови култури и ядки. Избягвайте готовата храна.6/ Ходете на сауна

Заедно с потта ще извадите от тялото и токсините. Може да пробвате финландска сауна, парна или пък инфрачервена.

7/ Купете си четка за душ

Разтриването на кожата със специална четка подобрява циркулацията на кръвта и извежда токсините.

8/ Спете повече

Здравословният сън е като редовните тренировки и диетата. Също толкова важен! Старайте се на избягвате устройства 2 часа преди лягане. Лягайте си по едно и също време всяка вечер.
Добави коментар