Бисквити с мед и орехи

58
Бисквити с мед и орехи

Полезните десерти винаги са добре дошли на семейната трапеза

Лесна рецепта за изпълнение, независимо кой от семейството се заеме с нея. Резултатът – домашни бисквити с прекрасен вкус и лека, песъчлива текстура.

Необходими продукти:

100 грама масло
100 грама масло
2 супени лъжици пчелен мед
2 яйца
400 грама брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
100 грама орехи

Няколко думи преди залавянето за работа

Предлагаме ви да изпечете бисквитите за сутрешния чай. Използвайте орехи, бадеми или пък кашу. Вие избирате. Бисквитите са леко сладки, тъй като в рецептата присъства мед. За да станат още по-вкусни, може да добавите малко нарязани на ситно фурми. А за изисканост – шоколад! Предварително разтопете последния на водна баня. Полейте отгоре готовите бисквити.

Начин на приготвяне:

1/ Смесете разтопеното масло със захарта и меда. Разбъркайте внимателно с лъжица.
2/ Добавете яйцата, отново разбъркайте.
3/ Смесете брашното с бакпулвера, постепенно налейте в тази смес маслената.
4/ Омесете меко и еластично тесто.
5/ Разточете го – трябва да получите блат с дебелина 1 см. Използвайте формички по избор.
6/ Оваляйте бъдещите бисквити в натрошените орехи.
7/ Сложете пергаментова хартия на дъното на тава. Разположете бисквитите.
8/ Печете 20 минути в предварително загрята до 180 С фурна.
9/ След като бисквитите се охладят, съхранявайте ги в хартиена опаковка.



Добави коментар