Бързо „ризото“ с кускус и шунка
62
С други думи, без ориз
Доброто ризото се приготвя продължително време. В нашата рецепта ще заместим ориза с кускус, който увира бързо. След това добавяме крем сирене и зехтин, малко шунка и зелен грах. Готови сме!
Необходими съставки:
250 грама кускус
150 грама зелен грах
1 чаша пилешки бульон
4 супени лъжици рендосан пармезан
За сервирането:
170 грама крема сирене – може с вкус чесън
125 грама шунка
2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
1/ Кипнете вода. В неголяма тенджера смесете кускуса и замразения грах. Може да използвате кубче бульон или такъв, който сте направили у дома. Добавете 400 мл кипяща вода или това количество домашен бульон. Внимателно разбъркайте. Сложете капака и изчакайте 1 минута.
2/ Добавете крема сиренето и пармезана.
3/ Залейте шунката с 50-100 мл кипнала вода. След това я добавете към кускуса. Подправете на вкус.
4/ Сервирайте „ризотото“ в чинии. Напръскайте с малко зехтин. Посипете с пармезан.
Приятен апетит!
Необходими съставки:
250 грама кускус
150 грама зелен грах
1 чаша пилешки бульон
4 супени лъжици рендосан пармезан
За сервирането:
170 грама крема сирене – може с вкус чесън
125 грама шунка
2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
1/ Кипнете вода. В неголяма тенджера смесете кускуса и замразения грах. Може да използвате кубче бульон или такъв, който сте направили у дома. Добавете 400 мл кипяща вода или това количество домашен бульон. Внимателно разбъркайте. Сложете капака и изчакайте 1 минута.
2/ Добавете крема сиренето и пармезана.
3/ Залейте шунката с 50-100 мл кипнала вода. След това я добавете към кускуса. Подправете на вкус.
4/ Сервирайте „ризотото“ в чинии. Напръскайте с малко зехтин. Посипете с пармезан.
Приятен апетит!
Добави коментар