Бързо „ризото“ с кускус и шунка

49
Бързо „ризото“ с кускус и шунка

С други думи, без ориз

Доброто ризото се приготвя продължително време. В нашата рецепта ще заместим ориза с кускус, който увира бързо. След това добавяме крем сирене и зехтин, малко шунка и зелен грах. Готови сме!

Необходими съставки:
250 грама кускус
150 грама зелен грах
1 чаша пилешки бульон
4 супени лъжици рендосан пармезан

За сервирането:
170 грама крема сирене – може с вкус чесън
125 грама шунка
2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

1/ Кипнете вода. В неголяма тенджера смесете кускуса и замразения грах. Може да използвате кубче бульон или такъв, който сте направили у дома. Добавете 400 мл кипяща вода или това количество домашен бульон. Внимателно разбъркайте. Сложете капака и изчакайте 1 минута.
2/ Добавете крема сиренето и пармезана.
3/ Залейте шунката с 50-100 мл кипнала вода. След това я добавете към кускуса. Подправете на вкус.
4/ Сервирайте „ризотото“ в чинии. Напръскайте с малко зехтин. Посипете с пармезан.


Приятен апетит!



Добави коментар