Бадемова супа с чесън

39
Бадемова супа с чесън

Ароматна супа с интересни съставки

Тази необичайна супа съдържа чесън и лук шалот.

Порции: 6

Време за приготвяне: 1 час

Необходими продукти:

2 глави чесън
1 брой лук шалот
200 грама бадеми, нарязани
250 грама бял хляб
200 мл мляко
1 литър зеленчуков бульон
1 с.л. нарязан зелен лук
2 с.л. зехтин
1 щипка захар
сол на вкус

Начин на приготвяне:


1/ Загрейте фурната до 220 градуса. Скилидките чесън не почиствайте. Сложете ги при почистения шалот върху лист фолио. Напръскайте ги със зехтин, увийте ги и печете в продължение на 20 минути. След това разтворете фолиото и печете още 15-20 минути. Извадете тавата и оставете скилидките и чесънът да изстинат.

2/ Посипете с бадеми на резени дъното на тава. Поставете я във фурната за 2-4 минути. Трябва леко да поруменеят.

3/ След това в тава сложете парченца хляб, около 150 грама. Напръскайте ги със зехтин. Посолете ги. Поставете ги във фурната за 8-10 минути.

4/ Оставете малко печени бадеми настрана за украса. Останалите сложете в тенджера, залейте ги с млякото, бульона и добавете 100 грама незапечен хляб. Кипнете сместа. След това намалете силата на огън. Намачкайте с вилица печения лук, извадете вътрешността на скилидките чесън. Сложете ги в супата. Варете, като разбърквате, за да се разтвори хлябът. След това блендирайте.

5/ Върнете супата на огъня. Отново я загрейте и я разсипете по чиниите. Напръскайте със зехтин, посипете с лук и останалите бадеми.

Сервирайте с крутони.



Добави коментар