Ароматите на дома

65
Ароматите на дома

Ухайни растения, които може да отгледате в саксия

Повечето растения успешно прочистват въздуха, борят се с вредния въглероден диоксид и миришат омайно. Тази година вземете няколко саксии и посадете в тях ароматни растения. Няма да съжалите.

Започваме с див керевиз
Това растение има лек анасонов аромат. Може да го отгледате от семена. За да запаси храстът своята форма, трябва редовно да го подкастряте. Керевизът е също така подправка. Може да я добавяте към ястия.

Лавандула
Макар лавандулата да се смята за полски храст, тя може да се отгледа в саксия. Растението привлича вниманието с красивите си синьо-лилави цветове. А ароматът е благотворен за нервната система.

Орхидея Онцидиум

При правилна грижа това растение ще дари собственика си с красиви цветове и тънък приятен аромат. Орхидеята има нужда от светлина. Дръжте саксията до прозореца.

Гардения
Капризно растение, но може да бъде отглеждано в светли и влажни помещения от есента до пролетта. През летните месеци изнесете саксията на свеж въздух.

Босилек
Цветовете на това растение отделят приятен ментов аромат. Листата му може да използва за приготвянето на салати, смутита, месни и зеленчукови ястия.Добави коментар