Английски през лятото? Ето как детето да се забавлява, докато учи

1716
Английски през лятото? Ето как детето да се забавлява, докато учи

Лятната програма Camp USA на Американо-английската академия е иновативен и развлекателен програмен формат, който се провежда на принципа total language immersion (пълно ‘потапяне’ в чуждоезикова среда)

Лятната програма Camp USA на Американо-английската академия е иновативен и развлекателен програмен формат, който се провежда на принципа total language immersion (пълно ‘потапяне’ в чуждоезикова среда).

Тя е предназначена за деца в две различни възрастови групи: между 4-6 години и между 7-12 години. Последните трябва да имат поне основни умения за общуване на английски. Няма изисквания по отношение на степента на ползване на езика за по-малката възрастова група.  

Програмата е разработена с цел да осигури на децата прекрасно лятно преживяване, изпълнено с приключения, игри и творчески проекти. В контекста на една екологична и зелена среда, децата имат възможност да научават нови знания и факти, докато неусетно упражняват и подобряват говорните си умения по английски език.Децата са организирани в малки класове и заедно със своя учител формират собствена динамика и микрокултура в групата. Учебният им ден започва в 9 и приключва в 17 часа. Осигурени са обяд и следобедна закуска, както и транспорт.

Занятията в лятната програма са организирани в две сесии. Учениците могат да бъдат записани както за една от сесиите, така и за пълния курс на обучение.
  • Сесия 1: 1-12 юли 2019 г.
  • Сесия 2: 15-26 юли 2019 г.


По време на четирите седмици от летния лагер децата ще имат възможност да изследват историята, културата и природата на Америка. Учениците ще научат за формирането на американската нация и ще се запознаят с живота и постиженията на хората, които са основали Съединените щати.

За по-малките участници са предвидени занимания на теми, като Животните във фермата, Планини и гори и други. Всички занятия ще се провеждат изцяло в англоезична среда, в интерактивен и свободно структуриран формат. Всяка седмица има своя основна тема, която обединява различните типове проекти и активности.

Лятната програма е балансирана със забавни еднодневни екскурзии, които се провеждат всеки петък и помагат на децата да се опознаят, да общуват в неформална среда и да учат на открито.
Добави коментар