Алергия към комари?

1049
Алергия към комари?

6 признака, че такъв е вашият случай

Немалко хора страдат от алергия от насекоми. Мнозина дори не подозират, че типичните симптоми на ухапване от комар може да са свидетелство за това, че са алергични към него. Дали вашият случай не е такъв? Нека ви подскажем:

Уртикария
Нормалната реакция при ухапване от насекомо е леко подуване и зачервяване. Паралелно с това усещаме сърбеж. След няколко дни тези симптоми отминават. Но ако забелязвате големи подувания или големи зачервени петна, чиито краища са над нивото на кожата, вероятно имате алергия.

Оток в устата, устните или гърлото
Това е сериозен проблем, който говори, че алергията не е маловажна. Всяко подуване в долната част на лицето е повод незабавно да се обърнете към лекар.

Гадене
Още един признак – гадене и слабост, понякога се появява при грип и остра вирусна инфекция, но не бива да се отдават само на тях.

Световъртеж
Оказва се, че световъртежът и ухапването от комар са пряко свързани, ако имате алергия. Обърнете се към специалист.

Повишена телесна температура
Ако организмът активно се бори с алергия, той може да реагира с повишена температура. Отново е препоръчително да се обърнете към лекар. Такава силна алергия може да бъде доста опасна.

Главоболие
Внезапно появило се главоболие трудно може да се свърже с ухапване от комар. Ако имате алергия към насекоми обаче, тази реакция е подсказваща.
Добави коментар