Ако искате детето да се учи по-добре

1711
Ако искате детето да се учи по-добре

Накарайте го да прави гимнастика

Британският вестник The Telegraph съобщи публикува резултатите от интересно изследване на Лондонския университет, което показва, че физическите упражнения по време на урок помагат съществено да се подобри успеваемостта на децата на възраст 6-14 години.

В изследването са взели участие 12 663 деца от различни страни, включително Великобритания, САЩ, Австралия и Холандия. Учените анализирали няколко упражнения, предназначени за повишаване на нивото на активност на децата в посочената възраст. Те изучили няколко комплекса от упражнения, за да определят кои са най-ефективните. Например, децата трябвало да скачат, да бягат на място и т.н.

Най-ефективното упражнение се оказало скачане с разперени крайници на звезда.

Според учените „физически активни“ часове (заделя се минутка за подскоци, например) три пъти седмично в продължение на 2 години влияят положително на успехите в математиката и орфографията.

Когато децата правят такъв тип разгрявка в училище, общата успеваемост в ученето се увеличавала с 80%, а резултатите на изпитите – с 36%.

Физическата активност е полезна за здравето на децата, казва един от авторите на изследването Ема Норис. Тя допълва, че в училище децата прекарват 7-8 часа. Когато това време се характеризират с минимална подвижност, то се отразява неблагоприятно върху здравето.

Нашето изследване показва, че физически активните часове са полезно допълнение към учебната програма, казва Норис.

Според експертите гимнастиката по време на заниманията подобрява вниманието на децата към изучавания предмет и паметта им.
Добави коментар