9 причини, поради които съвременната жена не иска да ражда

297
9 причини, поради които съвременната жена не иска да ражда

Те може да идват от вашето минало, настояще или визия за бъдещето

Всяко време има своите тенденции, плюсове и минуси. Сега младите жени имат толкова възможности пред себе си, че майчинството за много от тях остава на заден план. Какви са причините? Нека се опитаме да формулираме няколко от тях.

1/ Моето тяло си е моя работа

Днес идеята за силната независима жена се радва на нов импулс. Красивият пол ожесточено защитава своите права, пресича всякакви опити за дискриминация и иска да има пълен контрол над тялото си. Над своя живот! Поради това стереотипите вече не владеят ума на жената. Не е най-важно да се ражда.

2/ Финансова нестабилност
Студентски години, майчинство – това са две неща, които рядко са съвместими. А след като завършиш университета искаш да градиш кариера. Тя не се гради за година-две. Когато я изградиш, не искаш да я пуснеш…

3/ Световни новини
Тревожните заглавия настройват на песимистична вълна много млади хора – не само жените. Войни, ядрени оръжия, терористични актове, вируси…

4/ Климатични промени
Какво ли ще се случи с планетата след 20-30 години?

5/ Самореализация
Понякога жените, които не искат да раждат, признават, че имат друга цел в живота. Те искат да градят кариера, да пътешестват и да се развиват сами. Искат да посветят живота на себе си, а не на децата. Това е тяхно право.

6/ Предшестващ опит
Ако в тийнейджърска възраст едно момиче е трябвало да се грижи за възпитанието на своите по-малки братя и сестри, то в бъдеще то може да се откаже от ролята на майка.

7/ Протест срещу остаряващите норми
Много жени са уморени от натиска на обществото. Да не искат деца е част от протеста им.

8/ Позитивни примери за подражание
Дженифър Анистън, Кайли Миноуг, Патрисия Каас и Опра Уинфри. Тези жени са известни и не са майки. Те са се посветили на себе си.

9/ Отсъствие на сериозна връзка
Малко са жените, които са готови да родят дете и да бъдат самотни майки. За повечето наличието на постоянна и силна връзка се смята за ключово условие при създаването на семейство.
Добави коментар