9 „плажни“ правила, които ще опазят здравето ви

164
9 „плажни“ правила, които ще опазят здравето ви

Първите симптоми на топлинен удар са гадене, главоболие, учестено дишане и гореща и зачервена кожа

Летните месеци са любими на мнозина. Плажът е жадувано място. Трябва да помислите обаче и за безопасността си. Водата и горещото слънце може сериозно да навредят на здравето ви.

1/ Огледайте се – как плуват децата и възрастните
Ако вие и вашите близки отлично се справят във водата, то околните може да не са толкова добри. Това означава, че съществува риск за здравето. Не подценявайте и разликата между плуване в басейн и в море. При последното се изискват повече сили и утвърдени навици.

2/ Влезте във водата плавно
Обичате да се гмуркате? Оставете това удоволствие за момента, в който сте привикнали с температурата на водата.

3/ Не се къпете сами
Още едно правило, което мнозина пренебрегват. Те плуват сами. Винаги взимайте със себе си приятел или член на семейството.

4/ Не забравяйте телефона
Дръжте го в чантата, подобно на слънцезащитния крем. Първо, с негова помощ се правят отлични селфита на плажа, второ – той се бои от водата. Трето, ще ви послужи, ако се наложи да викнете бърза помощ.

5/ Не се докосвайте до морските обитатели
Ако ви дойде на ум да докоснете морски таралеж, скат или медуза, премислете своевременно. Не се докосвайте до тях. Носете и специални обувки, ако ще плувате на места, където морски обитатели има бол.6/ Въздържайте се от алкохол
Една бутилка лека бира – това е максимумът, който може да си позволите.

7/ Пийте много вода
Първите симптоми на топлинен удар са гадене, главоболие, учестено дишане и гореща и зачервена кожа. Най-добрата профилактика е пиенето на вода. Носете шапка – тя ще ви спаси от проблеми.

8/ Използвайте слънцезащитен крем
Повечето от нас добросъвестно нанасят крем на кожата си. Понякога обаче забравяме или пък ни втръсва. Не подценявайте риска от палещите лъчи на слънцето.

9/ Скрийте се на сянка
Дори да понасяте добре слънцето и горещината, струва си да се скривате от време на време на сянка.Добави коментар