9 неща, които едно дете трябва да научи в детството, за да бъде щастлив възрастен

312
9 неща, които едно дете трябва да научи в детството, за да бъде щастлив възрастен

През първите години от живота си вашето дете получава голямо количество информация, която запазва и която може да бъде основата за по-нататъшните му умения

През първите години от живота си вашето дете получава голямо количество информация, която запазва и която може да бъде основата за по-нататъшните му умения. Ето защо, е важно да научи определени уроци, които ще му помогнат да усвои уменията в зряла възраст.

1. Втори език

Проучване показа, че децата, които учат втори език, се адаптират по-бързо към промените, имат по-добра памет и по-добро разбиране на езика като цяло. Да не говорим, че общуването няма да бъде проблем и то ще се радва да има повече възможности за кариера.

2. Плуване

Практикуването на всяка физическа активност ни позволява да водим по-здравословен живот. Това, което прави плуването различно е, че освен че е умение, което би могло да спаси живота на вашето дете в екстремна ситуация или да отвори вратата към различни преживявания, ще укрепи крайниците им и ще им помогне да развие по-добре координацията си.

3. Свирене на инструмент

Това ще помогне за подобряване на слуховите умения и за активиране на няколко мозъчни системи наведнъж като слухова, двигателна и възприятие.

 

4. Танци

Танците подобрява производителността при хиперактивни деца. Тя им позволява да общуват и изразяват емоциите си чрез тялото си и с помощта на музиката насърчава креативността, социалните умения, двигателните умения и изгражда самочувствие.

5. Рециклиране

Чрез рециклирането ние допринасяме за грижата за нашата планета и ги учим как да направим света по – добър и по-чист.

6. Почистване

Редът и хигиената са незаменими за живота на всяко човешко същество. Освен практическите причини, като например воденето на здравословен живот, то изгражда дисциплина.

7. Готвене

Като готвите с децата си, подобрявате връзката им с храната. Ако ги включите в приготвянето на храна, те ще бъдат по-внимателни за храната си и ще добият умение да се хранят и със сетивата, да ценят качеството.

8. Работата с пари

Докато растем, финансовите отговорности растат и ако не сме подготвени лесно дoпускаме грешки. Важно е да научите децата си, че парите са инструмент, а не награда и че не е достатъчно да се научат да спестяват, но и да харчат разумно.

9. Да изразяват чувствата си

Няма такова нещо -  да бъдеш щастлив през цялото време. Някои ситуации пораждат неприятни емоции в нас, които не можем да избегнем. Научете детето от най-ранна възраст да идентифицира тези чувства, да ги приеме и да споделя. Емоционалната интелигентност ще позволи на вашето дете да взема решения и да реагира по подходящ начин в сложни ситуации.Добави коментар