9 неприятни „странични ефекти“ от бременността

238
9 неприятни „странични ефекти“ от бременността

Рядко се говори за тях, а са факт

Съществуват не много вдъхновяващи аспекти на бременността, за които рядко се говори. Важно е да ги познавате, за да сте подготвени. Ето и някои от тях:

Метеоризъм: или газове: Това явление е обичайно. В червата на бременната жена се натрупват двойно повече газове от нормата. А дори и тройно. Виновен за това е хормонът прогестерон. Нивото му през бременността рязко се повишава.

Пренатална депресия: слушали сте за следродилна депресия, а за пренатална? Среща се при всяка пета бременна жена. Сред симптомите й са: лошо настроение, тревога, усещане за самота.

Суперчувствителност на зърната: смята се, че млечните жлези по време на бременността просто се увеличават и стават леко по-болезнени. Нерядко обаче се стига до доста силна чувствителност.

Хемороиди: по време на бременността никой не предупреждава за тях. Оставате с този проблем сами. Старайте се да водите активен начин на живот, по-малко да седите, повишете количеството на фибри в менюто си, използвайте специални кремове.

Хрема: по време на бременността носът секретира по-активно. Може дори да го усещате запушен. Това е така, тъй като отича.Добави коментар