9 начина мигновено да се почувствате добре

115
9 начина мигновено да се почувствате добре

Навън е студено и сиво, как да не сте в лошо настроение!

Искали ли сте някога с вълшебна пръчка да оправите настроението си? Е, магии не може да ви научим да правите, но ще ви дадем няколко идеи как да пропъдите лошите мисли, тягостното усещане и нежеланието да правите каквото и да е през деня.

1/ Здрави зъби + добро настроение
Стоматолози съветват да мием зъбите си в продължение на поне 2 минути. Резултатът е чисти зъби, комфорт, удовлетворение, добро настроение! Предлагаме да сложите на телефона си приятна музика. Пуснете едната песен и си измийте зъбите, докато си тананикате. Накрая ще се убедите, че настроението ви е леко по-добро.

2/ Спрете стреса с усмивка
Научно е доказано, че работи. Когато се усмихвате, това е сигнал за мозъка, който казва „отпусни се“.

3/ Изправете раменете
От неподвижното положение на тялото пред компютъра в тялото се натрупва напрежение. Пораздвижете гръдния кош. Така ще елиминирате сковаването и ще се почувствате по-добре.

4/ Движете се по-бързо
Хората, които ходят по-бързо, обикновено живеят по-дълго. Ходите до метрото пеша? Изберете си някаква цел по пътя – например магазин или дърво. Опитайте се да стигнете до нея по-бързо от обичайното.

5/ Бъдете открити за любовта
Посветете по няколко минути на ден, за да поговорите с любим свой човек – съпруг/а, майка, сестра, брат, приятел/ка.

6/ Бурканче с мед
Медът е изключително полезен. Добавете 1 ч.л. мед към сутрешната часа вода или пък в кафето, ако го пиете сладко. Медът успокоява гърлото, разширява дихателните пътища, притежава антибактериални свойства и т.н.

7/ Превърнете домашните дела в мини тренировка
Това е лесен и ефективен начин да оправите настроението си. Обединете задължение и грижа за себе си в едно. Докато машината за кафе ви приготвя напитката, застанете на планк за 60 секунди.

Докато миете зъбите си, правете упражнения за баланс. Вдигнете единия крак и балансирайте.

8/ Долу солта!
Още една хитрост. Заменете солта с лимонов сок. Така храната става по-вкусна! Освен това намалявате количеството на приеманата сол. Като резултат се избавяте от отоци и активизирате работата на лимфната система.

9/ Усетете ползата от пълноценния сън
Известно е, че пълноценният сън помага да поддържаме килограмите си, да понижим риска от деменция и да подобрим настроението си.Добави коментар