8-те открития на младия баща

163
8-те открития на младия баща

След раждането на детето...

Повечето татковци успяват доста спокойно да преминат през 9-те месеца, през които партньорката им е бременна. Те търсят ананаси в късните часове на деня, съобразяват се с нощните ставания до тоалетната и т.н. Най-интересното обаче идва след появата на детето. Тогава настъпва времето на откритията.

1/ Сега вече имат нова жена
Звучи леко странно, но наистина е така. Съпругата се променя не само на външен вид, но и вътрешно. Сега вниманието и разговорите са приковани към бебето. Ще се наложи таткото да свикне с наличието на новия член в дома. Нови са и отношенията с майката.

2/ Тя има нужда от помощ в домакинските задължения
Ако преди подът е блестял от чистота, имало е сготвено за вечеря, то сега може да се върнете у дома и да видите мивка, пълна с чинии.

3/ Бащата – трети, т.е. излишен
След раждането майката и детето остават свързани. Мъникът има нужда от грижи, той се чувства най-добре в присъствието на мама. Т.е. може да усетите как на моменти сте просто излишен.

За да промените ситуацията, трябва отрано да се включите активно и да стъпите в ролята на таткото. Излизайте на разходка с количката, къпете бебето, пейте му песни, слагайте го да спи.

4/ Сънят е за слабаци
Някои бебета спят спокойно през нощта, други не. Това означава, че не е изключено да се простите с пълноценния син за месеци, а защо не и година-две.

5/ Виртуоз в смяната на пелени
Сега се мръщите, но до дни след раждането на детето ще сте сред майсторите в занаята „сменяне на пелени“.

6/ Край на личния живот
Скучно ви е у дома? Предпочитате лов, риболов или пък на стадиона с приятели? Сега време за срещи навън няма. Решите ли да забегнете с приятели нанякъде, това ще е предателство спрямо съпругата, която се надява на няколко часа свободно време, благодарение на вашата помощ.7/ Да имаш дете е лукс
Не е евтино да имаш дете. Не се заблуждавайте дълго.

8/ Вие може да не заобичате детето от раз
Не ви вълнува развитието на детето? За бащата се изисква понякога повече време, за да влезе в ролята си. Не се притеснявайте! Съвсем скоро ще започнете да треперите при всяко хълцане на детето.
Добави коментар