8 причини да водите детето на градина през лятото

599
8 причини да водите детето на градина през лятото

Не се вълнувайте излишно заради промените, те са възможност

През лятото да излязат в отпуск искат не само родителите, но и децата. Малко почивка от ранното ставане няма да навреди на никого. Не се разстройвайте обаче, ако нямате под ръка село или баба, а планираният отпуск е чак през септември.

Има няколко причини, поради които лятната детска градина е полезна.

1/ Да се става сутрин е по-лесно
Слънцето изгрява по-рано. Седем часа през юли не е седем часа през декември.

2/ Подготовката за детската градина е по-лесно
Тъй като сега не се налага да се обличат куп дрехи, приготвянето за излизане е по-бързо и лесно.

3/ Малко деца и малко болести
През летните месеци в детските градини се организират сборни групи. В тях има по-малко деца, отколкото си мислите. Освен това през лятото децата в градините боледуват по-рядко. Остават актуални т.нар. сезонни простуди.

4/ Групата от деца на различни възрасти стимулира развитието
През лятото деца на различна възраст в една група. Така четиригодишните може да се окажат в компанията на шестгодишни деца. Някои родители се опасяват от тази практика, тя обаче има своите плюсове. Малките се учат от големите. Това е естествен процес.

5/ Няма допълнителни дейности
Мислите си, че понеже няма допълнителни дейности е безсмислено да се ходи на детска градина? Грешите! На детето му харесва да разполага със свободно време за игра. Дори ако това означава да се излежава на тревата.

6/ Нова група – нови играчки
При формирането на сборни групи детето често попада в нова стая. Там, освен че децата са различни, и играчките са непознати. Колко весело!

7/ Повече физическа активност

През лятото децата играят по-дълго време на двора.

8/ Нови възпитатели – плюс за родителите
Бидейки в сборна група, детето попада под ръководството на нови възпитатели. От това не бива да се боите. Децата доста бързо привикват към нови възрастни хора. Така имате възможност да сравнявате методите на възпитание на различните възпитатели.
Добави коментар