8 начина да повишите шанса за забременяване

759
8 начина да повишите шанса за забременяване

Ще се получи

Не всички двойки успяват да заченат дете от първия път. Има такива, които дълго време се консултират с лекари и правят различни изследвания и анализи. Ние подготвихме няколко препоръки, които може да са ви от полза, ако искате по-скоро да станете родители.

1/ Приемайте витамини
Те са полезни за бременната жена и за бъдещото дете. Особено ако храненето ви е далеч от идеалното! Пренаталните витамини помагат за подобряване на менструалния цикъл.

2/ Проследявайте овулацията
Не може да забременеете във всеки един ден. Най-често се случва по време на овулация, а също така няколко дни преди нея. Следете я редовно.

3/ Откажете се от лубрикантите
Те може да намалят скоростта на сперматозоидите.

4/ Намалете консумацията на алкохол и кофеин
По време на бременността ще се наложи да съкратите потреблението на този тип напитки, дори да го елиминирате изцяло. Защо да не започнете и преди зачеването? Това е добра идея, тъй като веществата, съдържащи се във виното и кафето например, може да се отразят негативно върху организма ви и да пречат на „срещата“ на яйцеклетката и сперматозоидите.

5/ Не тренирайте прекалено
Да се поддържа тегло е възможно и без стигане до крайности. Бъдете умерени.

6/ Старайте се да не се вълнувате
Стресът е положителен в умерени дози, но не и когато е в неконтролируемо количество.

7/ Спрете цигарите
Те са вредни и за вас, и за бъдещото дете. Освен това цигарите се асоциират с по-ранното настъпване на менопаузата и по-бързо намаляване на запаса от яйцеклетки.

8/ Спете повече
Нарушеният ритъм на сън е способен да повлияе негативно на овулацията.Добави коментар