7 убедителни причини детето да ходи на плуване

604
7 убедителни причини детето да ходи на плуване

Досега отлагахте? Пуснете детето в басейна!

Този спорт се препоръчва на всеки човек: бебета, деца, възрастни, бременни и т.н. Нека ви запознаем с основните причини, поради които плуването е много полезно за децата.

Укрепва имунната система
При думата „закаляване“ веднага се сещаме за леден душ, но укрепването на имунната система може да се осъществи и по безболезнен начин. Например, чрез редовно посещение на плувния басейн. В него има едва забележима разлика между температурата на сушата и във водата. По този начин имунитетът на детето се засилва без риск и негативни последици за организма.

Развитие на дихателния апарат
Дълбоките вдишвания и издишвания по време на тренировка са т.нар. вентилация на белите дробове, която освобождава дихателните органи от бактериите и стимулира дихателния апарат.

Стойката става красива
И не само тя. Заниманията във вода укрепват мускулатурата, оказват положително влияние върху координацията на движенията и формират издръжливост на организма. Плуването е един от многото спортове, които се препоръчват при сколиоза.

Полза за сърцето
Цялата сърдечно-съдова система на детето извлича ползи от активизирането на кръвообращението.

Плуването като медитация
По време на тренировка нервната система се отпуска, а масажният ефект на водата оказва успокояващо действие.

Стабилен сън и добър апетит
Освен антистресов ефект и положително влияние върху всички системи от органи, плуването в басейн влияе благоприятно върху обмяната на веществата и съня.

Нови запознанства и общуване с приятели
По време на плуване децата не само развиват специални навици, но и се социализират. Благодарение на груповите занимания детето става по-комуникативно.Добави коментар