7 прости навика, които ще ни направят по-щастливи през 2020 г.

186
7 прости навика, които ще ни направят по-щастливи през 2020 г.

Нека настъпваща година бъде една по-добра за всеки от нас

Щастието трудно може да се опише с думи, но може да се измери. И още нещо – може да се направи така, че всички да сме по-щастливи. Учени съставиха списък с ежедневни действия и навици, които повишават нивото на щастие.

Спортувайте


Хората, които редовно спортуват (2,5 часа на седмица), се чувстват 50% по-щастливи, сравнено с онези, които водят по-малко активен начин на живот. Спортът помага организмът да изработва ендорфини. Освен това физическите упражнения позволяват да се запознаваме с нови хора, стимулират ни да общуваме и да прекарваме повече време на свеж въздух.

Ходете на концерти

Изследователи от колежа Голдсмит са стигнали до извода, че посещаването на концерт подобрява настроението по-успешно, отколкото йогата и дори медитацията. Живата музика е отличен начин да се почувстваме по-щастливи. Ако слушаме по-често музика, ще сме по-физически устойчиви и по-удовлетворени.

Свирене на музикални инструменти


Свиренето на музикални инструменти понижава честотата на сърдечните съкращения, понижава кръвното налягане и действа успокояващо и отпускащо. Освен това стимулира творческите способности.

Прекарвайте отпуска си край морето

Животът край морето повишава нивото на щастие.

Въведете ред

Ежедневното чистене не е най-надеждният начин да станем по-щастливи. Учени от университета Бъркли твърдят, че подреждането и отстраняването на хаоса около нас понижава нивото на стреса, повишава усещането за щастие и ни помага да се преборим с депресията.

Прекарвайте време в уединение


Не по-малко от 30 минути на ден насаме със себе си – това е необходимият минимум, който ни позволява да поддържаме своето психологическо здраве.

Направете си селфи

Задължително се усмихнете! Изследователи от Калифорнийския университет доказаха, че разменянето на селфита, на които сме усмихнати, ни прави не само по-уверени в себе си, но и по-щастливи.Добави коментар