7 признака, че децата са ви стъпили на врата

1355
7 признака, че децата са ви стъпили на врата

Изключете автопилота и поемете управлението ръчно!

Понякога в отношенията с децата се налага да минем от „автопилот“ към „ръчно управление“. Как да разберете, че е настъпило това време?

1/ „Аз искам“, „трябва ми“ – Ако децата ви постоянно нещо изискват от вас, това може да е тревожен сигнал. Вие демонстрирате твърде често слабост. Като начало променете начина на общуване. Детето трябва вежливо да помоли, а не да изисква.

2/ Свалили сте своята „кислородна маска“
Ако вие постоянно се чувствате измъчени и опустошени, а вашите деца продължават да изискват все повече и повече, това означава, че сте останали без „кислородна маска“. Т.е., отдавайки всички сили на децата, вие сте спрели да се грижите за себе си.

3/ Децата не уважават вашето „не“
Ако вие постоянно преклонявате глава, то вашето „не“ започва да губи тежест. Как тогава децата да възприемат сериозно вашата забрана?

4/ Децата не ви помагат
Ако вие сами отмятате домашните задължения, а освен това раздавате задачи и указания, а никой не ги следва, то правите грешка. Децата трябва да взимат участие в работата по дома.

5/ Децата без всякакви угризения са готови да ви поставят в неудобна ситуация пред други хора
Ако вашите деца се държат егоистично, поставят своите потребности и желания пред вашите, не обръщат внимание на чувствата на околните, трябва да промените подхода си. Време е да поставите нерушими правила.
Добави коментар