7 причини всеки ден от седмицата да ядете черен шоколад

358
7 причини всеки ден от седмицата да ядете черен шоколад

Не искаме да ви задължаваме да ядете сладко всеки ден, слагайки в заглавието думата „шоколад“

Не искаме да ви задължаваме да ядете сладко всеки ден, слагайки в заглавието думата „шоколад“. Искаме по-скоро да развием апетита ви към черната му версия. В нея се съдържа минимално количество захар, но куп полезни съставки.

Нека ви дадем по една причина за всеки ден от седмицата. Да се яде черен шоколад е полезен навик.

1/ Никакъв стрес
Ако започвате деня с чаша кафе, пробвайте да го замените с горещ шоколад, приготвяйки го от черен шоколад, мляко и сметана. Така ще си дарите добро настроение за целия ден. В черния шоколад се съдържа теобромин – това вещество действа на организма като кофеина, но не провокира безсъние. Освен това се бори със стреса.

2/ По-добра концентрация
Какаовите зърна са богати на флавонол, който подобрява кръвоснабдяването на мозъка. Поради това черен шоколад се препоръчва на хората, които работят творческа или научна работа.

3/ Защита срещу ултравиолетовите лъчи
Няма да се мажете с шоколад. Той е безполезен по този начин. Консумацията му обаче спомага за бързото възстановяване на епидермиса, пострадал от слънчевите лъчи. Помага още при увредена кожа след пилинг.4/ Здраво сърце
Доказано е, че редовната консумация на черен шоколад понижава риска от сърдечно-съдови болести. Той се отразява добре върху кръвообращението, облекчава натоварването на сърцето и насища организма с полифеноли.

5/ Понижаване на нивото на холестерола
Не можете да се откажете от бургерите? Тогава яжте редовно черен шоколад. Той извежда от организма вредния холестерол.

6/ Диетичен продукт
Млечен и бял шоколад – те са твърде калорични и може да прекалите, а това означава надебеляване. При черния шоколад нещата стоят иначе – той е нискокалоричен.

7/ Полезен при бременност
Черният шоколад е полезен за бременните жени, тъй като ускорява развитието на плода и намалява риска от възникване на патологии.
Добави коментар