7 правила за женско дълголетие

292
7 правила за женско дълголетие

Съвети за жени над 35 години

Искате да запазите красотата и енергията си по-дълго време? Използвайте тези 7 съвета.

1/ Интуитивно хранене
Разнообразие, просто меню, минимално обработена храна, много фибри, зеленчуци и плодове. Мазнините също са полезни, но важното е да не са от полуфабрикати и не от сладкарския магазин.

Основният принцип – яж добре, не изяждай цялата чиния, ако си сита.

2/ Движение
Радостта от работата на ставите, сухожилията и мускулите не може да се сравни с нищо друго. Не се отказвайте от нея. Най-полезното нещо са стречингът и ходенето. Препоръчваме 150 минути аеробна тренировка седмично.

Освен това учете стихове, усвоявайте нови неща, мечтайте, реализирайте мечтите си.

3/ Живот без вредни навици
Смятаме, че тютюнопушенето и излишният алкохол са излишни. Минете на едно ниво по-нагоре. Защитете се от ултравиолетовите лъчи, а също така спрете дефицита на сън.

4/ Обичайте се
Жените, стартирайки от тийнейджърската си възраст, трябва да умеят да балансират между желанието да дадат максимума за другите и да се грижат за себе си. Действайте според инструкциите в самолета: първо сложете кислородната маска на себе си, а след това на детето. Умейте да разпознавате манипулациите.

5/ Избягвайте инфекциите и действайте профилактично
На помощ ще ви дойдат кардиолог, невропатолог, стоматолог и гинеколог. Правете профилактични прегледи и се грижете за здравето си.

6/ Къща на село
Селото е прекрасно място. Свеж въздух, природа, натурална зеленина отвсякъде. Плюс – отсъствие на излишни децибели, вибрации и т.н.

7/ Дарявайте и приемайте любов
Не се стеснявайте да проявявате чувствата си. Хвалете другите и с благодарност приемайте комплименти. Прегръщайте тях и себе си.
Добави коментар