7 опасни за живота на детето неща

292
7 опасни за живота на детето неща

Има ги във всеки дом

Когато в дома се появяват деца, осъзнаваме, че опасностите за тях са безброй. На пръв поглед маловажни предмети може да създадат проблем от нищото. Почерпете опит от родители с опит и отсега се въоръжете с адекватна преценка за опасните обекти у дома.

Брашно
Малцина знаят, че брашното понякога е заразено с E. Coli. Поради това никога не яжте сурово тесто. Задължително бършете внимателно работния плот след правене на питки и други тестени изделия.

Меки играчки
Колко често ги перете? По тях се трупа много прах – от улицата, домашна прах, от домашните любимци, а също така и вируси. Най-малкото прашасалите меки играчки може да провокират алергия.

Аспирин
Редовното използване на аспирин в качеството на лек срещу главоболие може да доведе до развитие на гастрит и дори язва, кръвотечения в храносмилателния тракт и др. Дръжте аспирина далеч от децата.

Възглавници
Нашите любими възглавници са среда за размножаване на много бактерии и гъбични инфекции. Те може да станат причина за проблеми с кожата, обриви и дори болести на дихателната система.

Аерозол
Специалисти казват, че в аерозолните балончета се съдържат канцерогени, които може да провокират алергии и проблеми с дишането.

Гъба за миене на съдовете
Това е най-мръсната вещ в дома. Всяка седмица подменяйте гъбата или внимателно я дезинфекцирайте.
Добави коментар