7 неща за възпитанието, които знаем от нашите баби и дядовци

92
7 неща за възпитанието, които знаем от нашите баби и дядовци

Отглеждането на деца днес е напълно различно, отколкото преди няколко десетилетия

Отглеждането на деца днес е напълно различно, отколкото преди няколко десетилетия. Но това не означава, че не можем да се обърнем към някои успешни подходи и да се възползваме от техните предимства. „Добрите стари времена“ всъщност могат да допринесат много за отглеждането на нашите деца в днешния бърз и технологично задвижван свят.

1. Поддържайте живота прост.

Когато бяхме деца, нямахме много материални неща, но бяхме щастливи, защото създавахме собствени забавления и приключения. Простите удоволствия от живота, които родителите ни доставяха, като вкусна торта, приготвена от мама или играчка, ръчно изработена от татко, означаваха света за нас.

Имахме прости семейни традиции като да гледаме филми заедно, да се смеем и да ядем пуканки и ни беше позволено да спим при приятели. Нашите рождени дни не бяха нищо особено, просто много деца, домашна торта и много игри, но това ни носеше толкова много радост.

2. Прекарвайте качествено времето си заедно.

Нека си признаем, живеем в невероятно натоварен свят и днешните родители се борят да намерят време за децата си между работата и житейските задължения. Вярно е, че искате да спечелите повече пари, за да предоставите на детето си комфортен живот, но неща като времето за игра, четене или просто да бъдат заедно с него са от решаващо значение за развитието на връзката родител-дете.

3. Позволете на децата да изпитват неуспех и разочарование.

Всеки родител иска най-доброто за своето дете, страхотен живот, изпълнен с радости и успех. Но това не означава, че трябва да ги предпазваме, като непрекъснато ги спасяваме и премахваме пречките, за да улесним живота им. Нашите майки и татко ни показаха разочарованията и така ни подготвиха за реалния живот.

 

4. Доверете им се

Повечето от нас могат да си спомнят, как са ходили сами до училище, играели са навън с приятелите си до тъмно, катерили са се на огради или са карали колела с часове далеч от дома. Родителите ни ни отгледаха да станем независими възрастни и ни дадоха свобода, защото се довериха на способността ни да взимаме добри решения. Това е наистина важно за това, как подготвяте детето си за бъдещето.

5. Научете ги на стойността на парите.

В наши дни много тийнейджъри имат доста изкривено възприемане на парите, като са много объркани относно фината граница между желания и нужди. В миналото нашите родители ни научиха на важността на парите и как да ги изразходваме отговорно. Те ни съветваха как да спестяваме и как да управляваме бюджет. Затова, показвайки на вашето дете от малка възраст, че с упоритата работа се печели пари, вие им помагате да развият някои здравословни финансови навици, които ще продължат цял ​​живот.

 

6. Насърчавайте ги да играят навън.

Нашите майки и татковци ни дадоха свободата да играем навън, колкото искахме. Даваха ни малка закуска, след като се върнем от училище и след това отново ни изпращаха навън до вечеря. Родителите ни знаеха, че времето навън е важно, а комуникацията с други деца – незаменима.

7. Нека да имат задължения.

Много от нас могат да си спомнят, че са работили, когато са били малки. Родителите ни накараха да разберем, че извършването на основни домакински работи означава да бъдеш полезен член на семейството. И така, ние имахме прости задачи като миене на чиниите, слагане на масата, оправяне на леглото или помощ в градината.

Чувствахме се полезни и по-отговорни, организирани и грижовни хора.Добави коментар