7 неща, от които една майка не бива да изпитва срам

673
7 неща, от които една майка не бива да изпитва срам

Майчинството не е съревнование

Да бъдеш майка не е лесна работа. Графикът е ненормиран, няма почивен ден, няма отпуски или болнични. А клиентът може да е от най-капризните на света. Често не ти оставя време дори да отидеш до тоалетната.

Младата майка няма време за себе си, дори за разговори с приятелки! Понякога дори не разполага и с минути, в които да се оплаче. Не бива да бъде така. Една майка не бива да я е срам да изрази своите потребности.

Не се срамувайте от това:

1/ Да вземате правилните решения
Каква дреха да сложите на детето, какво пюре да му купите, в колко да го сложите да спи. Останалите хора може да дават съвети, но вие решавате. Ваше право е да решавате какво да правите.

2/ Да кърмите на обществено място
Ако кърмите детето, то рано или късно идва момент, в който се налага да го нахраните на обществено място. Не може да го оставите гладно, нали така? Купете специална дреха за кърмене.

3/ Че детето създава неудобства
Да, децата са истинско страшилище, когато стоят на едно място. Капризничат, викат, привличат всички погледи към себе си. Важно е да помните, че не го правят винаги с желание да ви изнервят. Понякога децата нервничат или капризничат, тъй като им излизат нови зъби, задушно им е или пък се боят от непознатите. За това вие вина нямате. Игнорирайте общественото недоволство.

4/ Че детето не споделя играчките
И не е длъжно да го прави. Детето трябва да има лично пространство, свои играчки, които да има право да дава или не.

5/ Че не сте супер майка
Майчинството не е съревнование. Ако ви се струва, че на други им се удава повече, отколкото на вас, не си струва да преживявате излишно. Всеки има своя запас от жизнена енергия, сили и търпение. Всеки има своя „бюджет“, ако може така да се каже. Не е задължително да бъдете супер майка в очите на околните. Бъдете себе си, грижете се за детето, бъдете любяща майка. Това е напълно достатъчно.6/ Че не правите секс
Дали правите, или не – това е личен въпрос. Той касае само вас и партньора ви. Не се сравнявайте с другите.

7/ Снимките в социалните мрежи
Това е вашият акаунт и вие определяте какво може да споделяте. Не се стеснявайте, ако в социалните мрежи има само снимки на детето ви. Така де – то е част от живота ви, доста ценна при това. Радвайте му се от сърце!
Добави коментар