6 случая на детска истерия, които ни подлудяват

412
6 случая на детска истерия, които ни подлудяват

В такива моменти са способни да ни извадят от релси

Детската истерия е истински кошмар за родителите. В такива моменти те губят контрол над ситуацията и не разбират какво да правят – иска им се да потънат в земята или да се престорят, че това не е тяхното дете.

1. Истерия по време на хранене

На мъниците понякога не им е вкусно това, което ние хапваме и предлагаме и на тях. Зеленчуци – о, не! Месо – о,не! Овесени ядки – о, не!

2. Преди сън

Истерията преди сън е разпространено явление. Мачлуганът рисува или гледа детски, когато вие влизате му казвате, че е време за сън. Направо го възмущавате и той започва да се опъва и да крещи.

3. В магазина

Преди разхождането по магазините е било удоволствие. Сега всеки поход е въпрос на шанс – дали детето няма да се развика, или не. Особено когато пазарувате мляко, а до него се намират подсладени кремчета... вие отказвате да купувате от тях, а това не се харесва на детето.4. При други хора

Когато детето е вежливо и мило в присъствието на други хора, вие смятате, че това е изключителна дарба и сте щастливци. Но има моменти, когато нещата стоят на противоположния полюс. Дори и най-възпитаното дете може да изпадне в истерия.

5. Нежелание нещо да промени

Децата трудно свикват с промените. Това провокира у тях тревога. Често последната е повод за истерия и се налага дълго и широко да обяснявате защо днес нещата стоят по-различно от вчера.

6. Просто така

Този вид феерична истерия е непонятна за никого. Често и без най-малкия повод може да се наблюдават истерични картинки.

Казват, че този начин на поведение е характерен за децата на възраст от 1 до 4 години. Какво се случва?

Играете на нещо и след митуна получавате кубче по главата, без да знаете защо. В същото време детето е в истерия и въобще не иска да ви слуша.

Добрата новина е, че този тип истерия минава бързо.Добави коментар