6 съвета за декориране на бебешката стая

126
6 съвета за декориране на бебешката стая

Ако очаквате ново попълнение в семейството, вероятно е време да започнете да мислите как да декорирате детска стая.

Ако очаквате ново попълнение в семейството, вероятно е време да започнете да мислите как да декорирате детска стая. От Ideal Home споделят 7 прости съвета за създаване на функционална и стилна детска стая за вас и бебето.

Планирането е всичко

Звучи логично, но извадете химикалка и лист и направете списък на всичко, което вие и вашето малко дете трябва да имате. Това включва стол за кърмене, достатъчно място за съхранение на играчки и продукти за грижа, както и мек килим, когато бебето започне да пълзи.

Уверете се, че всички ваши мебели са добре прикрепени или позиционирани към стената. Избягвайте остри ъгли, премахнете висящи шнурове или отворени гнезда на контактите. Когато малкото започне да пълзи, обиколете стаята, за да небележите всякакви потенциални опасности.

Мислете класически

Когато правите нова детска стая, е изкушаващо да се увлечете и да опитате да декорирате всеки артикул по тема или цветова палитра, или да купите най-новите и най-модерните детски мебели. Но понякога крайният резултат от това може да е твърде стерилна и неуютна стая. Вместо това, се опитайте да създадете комфортна и приветлива стая, направете по – гъвкав интериор и мебели, които да пасват на всеки стил.

Цвят на боята

Добре е да се придържате към неутрални тонове в детската си стая и добавете някои акценти с меко обзавеждане, изкуство и завеси. Когато избирате цвят за стената, заложете на бяло, бежово или мек пастелен цвят. Използвайте боя на водна основа без химикали.

Маса за повиване

Ако имате малка детска стая или просто няма как да съберете маса за повиване, заложете на постелки от пяна, които може да сложите на леглото или върху скрина. Така ще има повече място в стаята за игри на детето.

Инвестирайте

Ако това е първата ви детска стая, добре е да инвестирате в качествено класическо бяло креватче и удобен стол за кърмене. Последният не е нужно да е люлеещ се, а по – скоро модел, който по – късно да може да преместите в друга стая, например.

Съхранението

Ключов елемент за спокойната детска стая е обмисленото съхранение. Ако нямате достатъчно място и играчките на бебето постоянно са навсякъде по пода, ще доведе до стрес. Затова на първоначален етап планирайте да има място за всичко, а след това и за постоянно нарастващия брой играчки.Добави коментар