6 принципа, по които еврейските майки възпитават умни деца

175
6 принципа, по които еврейските майки възпитават умни деца

За децата са свойствени непослушанието и стремежът към постоянно забавление, но...

Както е известно, евреите сериозно подхождат към въпроса за възпитанието на децата, а родителите правят всичко възможно, за да растат наследниците им мъдри.

Предлагаме ви да се запознаете с 6 правила, по които еврейските майки възпитават децата си. Така последните се чувстват щастливи и трупат важни знания.

Как да говорите с детето си? Отговорът на този въпрос ще научите в следващите редове:

1/ Детето е злато. Понякога то греши, но еврейската майка няма да му каже, че е лошо. То е направило глупост, но това не го прави глупав.

2/ За децата са свойствени непослушанието и стремежът към постоянно забавление. Не бива постоянно да ги критикувате, да им създавате комплекси.

3/ Дребните грешки може да останат незабелязани. Не ругайте детето за дреболии.

4/ Майката не бива никога да отстъпва от забраните, които са свързани с действително важни неща. Не позволявайте на детето да губи своите морални ориентири, уважението към възрастните, здравето на близките, учебния процес. Всички тези неща трябва да остават на първо място, дори ако обстоятелствата се променят.

5/ Не се бойте да хвалите детето. То има нужда от похвала. Може да направите това не само в разговор с детето, но и с други хора. Похвалата е нормална за еврейските жени. А за вас?

6/ Бъдете щастливи в своето семейство, давайте на детето добър пример. Този принцип на действие работи по-добре от караниците и ругатните.

Родителството е истинска наука. Може да я усвоите само чрез собствения си опит и в процес. Надяваме се, че принципите на възпитание на еврейските майки ще ви помогнат!Добави коментар