6 новогодишни желания, които лекарите препоръчват да изпълните

78
6 новогодишни желания, които лекарите препоръчват да изпълните

Ще ви харесат!

Преди началото на всяка година с лекота се дават обещания и се правят планове. Още от първия ден ще започна да правя това, онова и накрая ще стигна и до другото. На втория ден реалността се връща в ежедневието ни.

Всеки един от нас си дава поне по едно желание. Признайте си! В повечето случаи обаче намеренията си остават обещания, до чието изпълнение не се стига.
Според психолозите най-добрите промени са постепенните, а лекарите съветват – не си поставяйте неизпълними задачи, по-добре пробвайте през новата година няколко нововъведения, които ще подобрят живота ви.

Яжте повече
Но само полезни и разнообразни продукти. Обещайте си поне едно хранене на ден да е пълноценно!

Започнете да заспивате 15 минути по-рано
15 минути не са много, но за възстановяването на организма са ценни.

Медитирайте по 5 минути на ден
Медитацията е вълшебна практика. Наистина вълшебна! Тя помага при несложни форми на тревожни разстройства и дори депресия. Бори се със стреса и защитава сърцето ни. Редовните медитации тренират паметта и правят мозъка по-устойчив на възрастовите изменения.

Излизайте на разходка всеки ден
Обещайте си, независимо колко труден и противен дори е бил денят ви, да излезете на кратка разходка в близкия парк, да се поразтъпчете около блока или пък да се качите по стълбите до дома си.

Изберете си дума на месеца
„Полезен“, „приятелски“, „интересен“, „радостен“ – изберете положително натоварена дума, която да направите част от всичко, което правите през съответния месец. Ако се спрете на „интересен“, то постарайте се да научите нещо ново. „Радостен“ – записвайте си всички радостни поводи през деня или седмицата.

Записвайте своите желания и мечти
Купете си красива тетрадка или бележник. Записвайте в него всякакви, дори безумни мечти и желания. Например, да отидете на Антарктида, да прегърнете пингвин, да изпиете сутрешното си кафе в Париж или пък в Пловдив, да докоснете панда, да се научите да печете кроасани и т.н.

Предстои ви една наистина вълнуваща година!


Добави коментар