6 неочевидни причини да ни е студено през есента

127
6 неочевидни причини да ни е студено през есента

Дали не сте бременни?

Когато навън се захлажда, хората започват да се оплакват от силен дискомфорт. Студено им е. Нека ви разкажем за няколко причини да ви е студено, без това задължително да е свързано с температурата на въздуха навън.

Бременност
Бременните жени често се оплакват, че им е студено. Поради хормоналното пренастройване на организма, през периода от втората до осмата седмица много бъдещи майки казват, че им е студено. Ако случаят е такъв, препоръчваме да облечете няколко слоя леки дрехи, вместо дебел пуловер.

Ниско кръвно налягане

Хората с ниско кръвно налягане имат понижен тонус на кръвоносните съдове и кръвта по вените се движи по-бавно. Важно е да сгреете организма отвътре. Не лежейки под одеялото! Раздвижете се чрез физически упражнения, разходки или кратко тичане.

Добавете към храната си следните подправки: джинджифил, канела, лют пипер и чесън.

Недоспиване и диета
Ако не се наспивате или сте съкратили количеството на калориите, които приемате през деня, има вероятност поради това да ви е студено.

Тютюнопушене
Поради свиване на кръвоносните съдове, което се случва по време на пушене, често измръзват крайниците. Може да се избавите от този дискомфорт като раздвижвате китките, въртите ръцете си и не носите твърде тесни обувки през студените месеци на годината. И тук приложете номера с подправките.

Дефицит на желязо
Поради ниското ниво на хемоглобина организмът не се снабдява оптимално с кислород. Оттук може да имате оплаквания като слабост, главоболие, световъртеж, усещане за хлад.

Хормонален дисбаланс
При понижена функция на щитовидната жлеза скоростта на обмяна на веществата намалява и се забавя топлообменът. В този случай усещате, че краката ви са студени. Носете по-широки обувки и слагайте дебели чорапи.

Добави коментар