6 навика, които състаряват кожата по-силно от тютюнопушенето

860
6 навика, които състаряват кожата по-силно от тютюнопушенето

Те са истинско престъпление срещу красотата и младостта

Струва ни се, че познаваме основните правила за грижа за кожата. Не докосвайте с ръце лицето си без необходимост, редовно хидратирайте кожата, защитавайте я от слънцето и не злоупотребявайте с алкохол. Но има ежедневни навици, които заличават всичките ни усилия. Те могат сериозно да навредят на кожата.

Дали не ги практикувате?

1/ Не сваляте грима преди сън
Един от най-разпространените вредни навици. Именно през нощта кожата се обновява, възстановява нормалния приток на кръв и кислород.

2/ Прекалено често правите пилинг

Пилингът е полезен – с него се отстраняват мъртвите кожни клетки и се запазва здравината и младостта на кожата. Ако обаче го правите твърде често, може да провокирате раздразнение и дори да повредите горния слой на кожата.

3/ Стискате пъпките
Последствията от този вреден навик може да бъдат белези и дори хиперпигментация на кожата.

4/ Злоупотребявате с кафето
Кофеинът се използва в маски, кремове и скрабове. Те правят кожата по-стегната и здрава. И тук прекаляването, включете към него консумацията на кафе и силен чай, може да провокира кожни проблеми.

5/ Взимате си твърде дълъг душ
Продължителният и горещ душ не е добра идея. Дългото въздействие на горещата водя може да повреди горния слой на епидермиса и да провокира сухота, дори раздразнение.

6/ Твърде често депилирате
Особено с восък!Добави коментар