6 начина да подобрите отношенията в семейството

635
6 начина да подобрите отношенията в семейството

Децата не са извинение да забравяте един за друг

Понякога, вместо да седнат и да поговорят, партньорите решават да се отдалечат един от друг и избягват решаването на проблемите. Специалисти уверяват, че трудностите трябва да се преодоляват, а не да се отлагат за по-късно.

Как да подобрите атмосферата в дома и да възродите връзката помежду си?

1/ Направете нещо без другия

Когато хората чувстват, че отношенията им са се влошили, те решават, че са се отчуждили. Личното пространството, колкото и да е странно, може да ни помогне да наредим отново пъзела. Запишете се на интересен курс. Измислете си ново хоби. По този начин ще накарате другия да ви види в нова светлина. Вие сте отделен човек, а не „половинка“.

2/ Отидете някъде заедно

Съвместната отпуска обединява. Далече от бита, работата и роднините, хората се успокояват и разкриват. Новите впечатления или пътуването до романтично място ще ви помогнат да възстановите нарушената връзка.

3/ Оставяйте работата в офиса

Проверявате пощата си на вечеря или пък говорите по телефона в леглото? Това не е полезно нито за семейството, нито за психическото ви здраве. Важно е да поставите граница между работата и дома!

4/ Изслушвайте се

Да се говори е по-лесно, отколкото да се слуша. Пробвайте да разговаряте по нов начин. Единият започва да говори,  а другият търпеливо слуша. Ако последният реши да каже нещо, трябва да се откаже. Пробвайте, не е толкова безсмислено, колкото звучи.5/ Обръщайте повече внимание на партньора

Всяка вечер прекарвайте време заедно. Посветете се на някакво занимание, независимо колко малко или голямо е то. Разговаряйте. Кажете на човека отсреща нещо приятно. Прегърнете го още веднъж, преди да заспите.

6/ Насрочете среща

Добър начин да се откъснете от рутината е да отидете на среща. Както в старите времена, спомняте ли си ги? Без приятели и без деца. Само вие двамата.
Добави коментар