6 начина да облекчите симптомите на изгаряне

958
6 начина да облекчите симптомите на изгаряне

Плажен сезон 2019 наближава

Съвсем скоро започва плажният сезон. Не подценявайте риска от изгаряне на кожата. Ако все пак се случи и почувствате характерните неприятни симптоми, има няколко начина, с помощта на които може да облекчите положението си.

1/ Вземете си вана

Напълнете ваната с хладка вода. Не използвайте пяна или пък сапун. Така няма да раздразните допълнително възпалената кожа. Ако искате да използвате сапун, изберете детски или за поддържане на интимна хигиена.

2/ Успокойте кожата


Ще имате нужда от нещо студено. В идеалния случай – лед. Прокарайте кубче лед по кожата си. Бъдете внимателни и нежни. Повторете процеса няколко пъти. Най-горещите участъци от кожата може да успокоите с хладен компрес.

3/ Намажете се с подходящо средство

Може да намалите паренето с крем за изгаряния или продукт, съдържащ хидрокортизон.

4/ Пийте вода

Колкото повече, толкова по-добре. Така ще се избавите от усещането за жажда и сухота. Яжте в изобилие плодове и зеленчуци.

5/ Хидратирайте кожата


Снабдете се с овлажняващ крем и обилно намажете поразените участъци. Може предварително да сложите крема в хладилника. Подходящо средство е алое вера. Отрежете листо от живо растение алое вера, извадете сока и намажете проблемните зони.

6/ Лежете на надуваем матрак

Отличен вариант, ако шезлонгът ви причинява болка.
Добави коментар