6 глупави мисли, които спохождат майките

159
6 глупави мисли, които спохождат майките

Понякога подценяваме силно своите умения, а не бива

Не е изключено за това вината да е на хормоните след раждането на детето. Или пък на факта, че майчинството променя всичко около нас, включително най-неочакваните и странни неща.

В един момент у всяка майка се зараждат абсолютно нелогични и необясними мисли. Те може да ги навестяват ежедневно, а също така и по няколко пъти на ден.

Кои са глупавите мисли, на които не бива да обръщате внимание. Те са безпочвени.

1/ Никога няма да ми се получи да бъда майка
В едно от своите интервюта известният семеен лекар Дебора Гилбоа казва, че професията родител е единствената сфера, в която всеки човек се чувства абсолютно некомпетентен. Ставките са високи. Силно се стараем да успеем.

Ако мислите, че някой може по-добре от вас да възпита вашето дете, то спомнете си, че неслучайно сте станали майка. Именно поради това вие сте идеалната майка за това дете.

2/ Моите деца са най-непослушните/невъзпитаните/изостаналите и т.н.

Колкото и да се стараем, сравнението ни е в кърпа вързано. Понякога в кафенето наблюдаваме едно дете, което тихичко си играе. Мислим си, че ако нашето никога не се държи така. Надали някога ще го направи!

В същото време друго дете, в предучилищна група, вече умее да брои до 100. А след това и от 100 до 1. А нашето дете освен да играе с буболечки и да прави пирамиди от камъчета, друго не се сеща да прави.
Ехо, елате в реалния живот: вашето дете почти винаги се държи нормално!

3/ От днес всичко ще правя по различен начин
Ама друг път!

Щом решите да правите такива кардинални промени, веднага съдбата се намесва. Отивате в офиса, още не е минал час и ви звъни телефонът. Детето не се чувства добре и трябва веднага да го вземете от детската градина. Плановете ви отиват по дяволите. Ще завоювате света друг ден.

4/ Детето ми ме мрази
Възможно е да чуете някоя гневна обида, но не забравяйте, че не е истина.

5/ След раждането съпругът ми не харесва тялото ми
Единственият човек, който на когото тялото ви не му допада след раждането на детето, сте вие.

6/ Престанах да бъда себе си
Да, по-различни сте от човека преди раждането. Младите майки обаче в един момент постигат отново хармония със себе си. Тогава виждат една нова, по-добра и по-пълноценна версия на себе си.
Добави коментар