5 твърде стари разбирания за възпитаването

443
5 твърде стари разбирания за възпитаването

Чуете ли ги, направете се, че не сте ги чули

Времето се променя, а с това и нравите. В следващите редове ще споменем 5 обществени нагласи, които не би било добра идея да следвате сляпо.

1/ В интернет всичко е лъжа
Разбира се, тук не може да сме 100% сигурни. Знаем обаче, че има специализирани сайтове, в които абсолютно всичко е вярно. Дори е написано на такъв език, че трябва да сте експерт, за да го разберете.

2/ Възрастните никога не грешат
Дори човек със 100-годишен опит може да е неправ или да сгреши. Това, че сте на възраст, не означава, че правотата е на ваша страна, независимо за какво става дума.

3/ Да се храни детето е важно в съответствие с режима
Ако детето не е гладно, това не означава, че трябва да го натъпчете с кашата, която сте приготвили, само защото е време за нея.

4/ Послушно дете = добро дете
Доказано е, че постоянната принуда води до големи психологически проблеми. При възпитаването на детето по-добре работи принципът за разумна свобода (не свободия).

5/ Ласката вреди на дисциплината
Помнете – вие не сте генерал, а детето – не е войник, който трябва да изпълнява заповедите ви. Майчините целувки и прегръдки не са навредили на никого. Дори обратното – когато порасне, вашето дете също ще е способно да дарява любов на другите, а и на вас!Добави коментар