5-те качества на идеалната баба

506
5-те качества на идеалната баба

Каква не я искаме на прага си?

Да бъдеш идеална баба е не по-сложно от това да бъдеш идеална майка. Трябва да угаждаш едновременно на детето, но и на родителите му.

Всяко семейство има своя представа за идеалната баба. Ако ви предстои да влезете в тази роля, то трябва да отчитате особеностите на очакванията към вас. Нека се опитаме да съберем на едно място най-популярните „желания“ на младите родители към бабата.

1/ Бабата не казва как да се отглежда детето
Най-сложното и дори неизпълнимо условие. Бабата има такъв опит зад гърба си, че да го захвърли на вятъра заради вашите „съвременни изисквания“ е немислимо.

2/ Бабата връща детето веднага на родителите му
Тази практика дразни много родители. Някои баби смятат погрешно, че щом са взели детето за няколко дни, то може да поостане за още няколко. В ума на майката вашият отказ да върнете детето веднага активира режима защита срещу врага.

3/ Бабата се вслушва в мнението на родителите

Идеалната баба не храни детето тайно от майка му. Тя осъзнава, че желанието й да поглези внучето е мило, но рискове като алергия, кариес и други проблеми остават на дневен ред.

4/ Бабата предлага своята помощ, но не настоява
Да проявявате твърде много настойчивост, предлагайки помощта си, е нещо, което дразните младите родители.

5/ Бабата не настройва детето срещу роднини
Ако не ви харесва някой роднина, не обсъждайте мнението си за него с детето. Не го настройвате срещу хора от семейството.
Добави коментар