5 сутрешни навика, с които ще ускорите метаболизма

766
5 сутрешни навика, с които ще ускорите метаболизма

Така ще изгаряте 500 калории повече всеки ден

Искате да ускорите обмяната на веществата и да накарате тялото си да изгаря повече калории? Пробвайте като въведете в ежедневието си няколко полезни навика. Те се изпълняват в началото на деня.

1/ Гимнастика на свеж въздух
Сутрешната гимнастика не само зарежда с бодрост, но и помага да се събудите. Тя е и задвижващ метаболизма фактор. Именно упражненията сутрин ускоряват обмяната на веществата. Така през целия ден организмът ви по-интензивно преработва мазнините в енергия. Ако тренирате на свеж въздух, резултатът ще е още по-добър.

Необходими са ви само 20 минути.2/ Повишаване на натоварването
Ако искате организмът да гори повече калории – например с 200 повече, трябва да увеличите интензивността или натоварвате. Достатъчно е да тренирате 2,5 минути интензивно, за да го постигнете. Истинско вълшебство.

3/ Здравословна закуска
Не по-късно от 40 минути след събуждане трябва да изядете своята закуска. Тя трябва да е засищаща и здравословна. Например да съдържа яйца, овесени ядки, извара, пресни плодове, пресни зеленчуци и т.н. Не забравяйте и за чашата кафе. То е идеално за ускоряване на метаболизма.

4/ Силова тренировка
Само 10 минути седмично са достатъчни, за да ускорите обмяната на вещества. Натрупването на мускули води до изгарянето на повече калории.5/ Повече плодове
Важно е да консумирате плодове. Те са помаги на антиоксиданти. Последните нормализират обмяната на веществата и спомагат за коригиране на фигурата.Добави коментар