5 причини да ви целува по челото

5833
5 причини да ви целува по челото

Психолози обясняват причината за това странно проявление на нежност

По челото обикновено се целуват деца и близки роднини. Тогава защо мъжът, с когото не ви свързват роднински връзки, а взаимна любов, ви целува по челото? В едни романтични отношения не е ли по-приемлива целувката по устните?! Психолози твърдят, че този тип целувка има своите причини.

1/ Емоционална близост
Мъжете по принцип са пестеливи на думи и предпочитат да изразяват чувствата си чрез действия. На помощ идват целувките. Целувката по челото символизира дълбоката емоционална връзка, която той усеща с вас.

2/ Той цени вашите мисли и идеи
Вашият партньор ви уважава и цени като личност, способна да размишлява трезво. Той се възхищава не само на тялото ви, но и на интелекта ви. С целувка по челото изразява своята признателност.

3/ Интересува го не само тялото ви
Тази целувка може да бъде много импулсивна и спонтанна. Мъжът осъзнава, че изпитва признателност и симпатия към вас и вижда във ваше лице не само сексуален обект.

4/ Показател за сексуалност
От една страна това може да бъде много мило, а от друга – целувката по челото по-често, отколкото по устните, трябва да ви накара да бъдете нащрек. По този начин мъжът подсъзнателно намеква, че страстта и сексуалността във вашите отношения изчезват. Не му достига вашата близост. Пробвайте да му предложите вместо челото вашите устни. Ако партньорът ви се отдръпне, това е признак за проблем.

5/ Просто е радостен, че ви вижда
В социалните мрежи може да видите снимки на мъже, които целуват партньорките си по челото. Това е невинен жест и се асоциира с щастие и чувство за покой. Радостен е да е до вас, да ви държи за ръка, да гледа в очите ви и т.н.
Добави коментар