5 причини да спите с чорапи

105
5 причини да спите с чорапи

Не ви питаме дали ви харесва, казваме ви, че е полезно

Няколко са причините да сложите чорапи на краката си и те не са свързани с хладните месеци, които предстоят.

Причина 1. Така ще заспите по-бързо
Според специалисти от САЩ затоплянето на краката служи като сигнал за мозъка, че е време за сън. През 2007 г. на тази тема е проведено специално изследване. Учените са разделили участниците в експеримента на две групи: една от тях спяла с чорапи, а другата – без. Било установено, че доброволците от първата група заспивали по-бързо.

Причина 2. Ще се избавите от горещите вълни
Ако страдате нощем от горещи вълни, струва си да пробвате да спите с чорапи. Затоплянето на стъпалата спомага за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението в крайниците. Тези процеси помагат да се стабилизира телесната температура и да се намали числеността на неприятните пристъпи, пречещи на пълноценния сън.

Причина 3. Вашите стъпала ще станат по-красиви и здрави
Кожата на краката ви изсъхва и се пука? Време е да предприемете решителни мерки. Преди сън нанасяйте овлажняващ крем или лосион. След това обуйте чорапи от памук.

Причина 4. Сексът ще се подобри

Идеята за секс с чорапи на краката може да ви се стори весела, дори странна. Специалисти твърдят, че този аксесоар е способен да направи женския оргазъм по-силен.

Причина 5. Ще бъдете по-позитивни
В традиционната китайска медицина се смята, че обуването на чорапи за през нощта е много полезно. Студът, твърдят азиатските лекари, изважда от тялото жизнените сили. Топлите чорапи правят обратното – изпълват живота ни с позитивна енергия Ци и подобряват кръвообращението.Добави коментар