5 правила на чистницата, когато е алергична

160
5 правила на чистницата, когато е алергична

Проветряването невинаги е най-доброто решение

Алергията е истинската чума на 21 в. От нея страдат жителите на мегаполисите, а причината са редица фактори. Номер едно сред тях е екологията. Следват неправилното хранене и постоянният стрес. Ако добавим и генетичната предразположеност, нещата стават сложни.

Съществен проблем за хората, страдащи от алергия, е чистенето. Ако и при вас това е така, следващите няколко съвета ще ви влязат в употреба.

1/ Правило №1 за алергични хора – във вашия дом задължително трябва да е влажно. За целта може да се снабдите със специален датчик и редовно да правите влажно почистване. Препоръчително е още да разполагате с прахосмукачка с качествен филтър, който задържа и най-малките частици прах.

2/ Заменете обичайните миещи средства с био или хипоалергенни
Особено внимание отделяйте на кухненските повърхности. Именно в кухнята е най-висок рискът от поява на плесен и вредни микроорганизми. Редовно правете „инспекция“ на хладилника.

3/ Отделете внимание на прането
Перилният препарат не бива да е от масово разпространените. Ако някой в семейството е алергичен, то заложете на био прахове. Препоръчителна температура на пране – 90 градуса.

4/ В пролетно-летния сезон се старайте в дома да не попадат цъфтежи
Знаем, че искате да проветрявате, но съществуват сериозни рискове през този период. Снабдете се с битови уреди като овлажнители, прочистватели на въздуха и др.

5/ При наличие на алергии, особено в периода на изостряне, правете основно почистване веднъж на седмица.
Добави коментар