5 полезни съвета за майки, работещи от вкъщи

72
5 полезни съвета за майки, работещи от вкъщи

Имате предимства, но и предизвикателства за преборване

Ако работите от вкъщи, пробвайте да организирате времето си така, че да поддържате продуктивността си, въпреки присъствието на деца около вас.

1/ Търсете помощ от близки
Ако нямате подкрепа от страна на семейството, не може да залагате на успех в кариерно отношение. Пробвайте да обясните на детето, че има часове, в които мама е у дома, но не бива да бъде обезпокоявана. А с изпълнението на домашните задачи може да натоварите съпруга си, баба и дядо или пък домашна помощничка.

2/ Работна обстановка
Ако работите у дома, не забравяйте да организирате работното си място. Това ще ви дисциплинира и наедно с това членовете на цялото семейство.

3/ Не забравяйте да правите почивки
Времето трябва да ви стига, за да може да правите дихателни упражнения, да се разтъпчете из дома, да излезете за кратка разходка, да отделите време за почивка на очите. Не забравяйте да ядете!

4/ Научете се правилно да организирате своя ден
Да работите от вкъщи не е лесно, тъй като понякога списъкът със задачите може да е препълнен, а разсевайки елементи има много. Поради това трябва да се научите да приоритизирате. Използвайте дъска за задачите или пък бележник.

5/ В работно време забравете за домашните задължения
Работейки вкъщи, случва се да ви връхлитат планове за подреждане и чистене. Не позволявайте на този вреден навик да властва. Отучете се. Отнасяйте се към работните задачи с желязна воля.
Добави коментар