5 опасни навика, които развиваме през майчинството

332
5 опасни навика, които развиваме през майчинството

Бъдете информирани, за да ги избегнете

В грижата за бебето майката е доста заета. Повече отколкото, когато е работела. Сега за лично време почти не може да става дума. Поради това младата майка започва да развива опасни навици.

Изгърбване
Прегърбване по време на бременността е нормално да се наблюдава. Бъдещите майки често страдат от болки в гърба поради натежаването на корема. Когато извием гръб, неприятните усещания затихват. След раждането този навик не изчезва от само себе си. Младата майка ще се наложи постоянно да държи детето на ръце. Умората ще я кара да извива гърба си в продължение на месеци.

Сън, но по малко
Поради необходимостта бебето да се храни през няколко часа, младите майки са принудени да прекъсват нощната си почивка и да поспиват през деня. Този навик ще се запази до 3-ата година на детето. Опитайте се да възстановите 8-часовия сън, за да бъдете здрави и с добро самочувствие.

Нередовно хранене
Майките се грижат за децата си и забравят за себе си, избират ястия, които са бързи за приготвяне. Често сред тях има нездравословни решения.

Навик да не се отделя време на себе си
Психолози съветват да изкореним на мига този модел на поведение. Кой? При който жената не проявява интерес към себе си, престава да бъде жена за съпруга си и става изключително и само майка. Дестабилизацията в отношенията е неизбежна.

Навик да се нервничи
Да се намирате в постоянен стрес е нежелателно. Ако изпитвате трудности и помощта на съпругът ви не стига, потърсете помощ от психолог.
Добави коментар