5 неща, които не бива да правите след секс

417
5 неща, които не бива да правите след секс

Ако искате да поддържате емоционалната връзка с партньора

Ако искате да съхраните емоционално отношенията с партньора/партньорката, струва си да прочетете следващите редове.

Сексът е едно от най-искрените и емоционално наситени моменти между партньорите. Ако пренебрегвате определени неща, това може да провокира нежелано охладняване на чувствата.

Не си струва да правите това след секс:

1. Да заспите

Сексът е мероприятие изморително. Често след него не ви се прави нищо друго, освен да се отпуснете на възглавницата и моментално да заспите. Това е добре дошло, стига да изпълните един важен елемент от програмата – да лежите до партньора и да му говорите тихо някакви глупости.

Или пък просто се хванете за ръце. Не игнорирайте лаксите след секс.

2. Да вземете душ

Много радетели на честотата веднага се втурват в банята след секс. Според тях да се прегръща потен човек не е приятно. Това не е вярно.

Когато и двамата сте в отпуснато състояние, след бурен сексуален акт, да се притиснеш към потно тяло дори е приятно.

Не си струва веднага да пускате водата в банята, за да измиете следите от любовта.3. Да говорите по телефона

Да проверявате социалните мрежи след секс или да пишете съобщения – това е най-жестокото нещо, което можете да причините на
партньор след секс.

Чрез това си действие вие демонстрирате, че той/тя има значение за вас, което не може да се характеризира като приоритетно.

4. Да спите поотделно

Много двойки спят поотделно. Обяснението, че не се чувстват комфортно в компанията на другия. Пробвайте след секс да не се разбягвате по спалните си. Заспете на едно легло – може да ви хареса.

5. Да се храните

Сексът без съмнение изтощава, но това не означава, че трябва да се втурнете към хладилника и да компенсирате изразходваните калории.

Полежете известно време, отпочинете, нежно се погалете и заедно отидете да закусите, да пообядвате или пък да вечеря. Голи, разбира се.Добави коментар