5 навика, които погрешно се определят като вредни

47
5 навика, които погрешно се определят като вредни

Отсега нататък: Разрешено е да се оплаквате!

Не всички вредни навици действително са вредни. Понякога нещата опират до правилно отношение към постоянството и мярката.

1/ Пропускане на тренировка
Не бива да се укорявате, че не искате да отидете в залата. Възможно е да не сте спали добре през нощта, да усещате болка или да сте напрегнати. Има дни, когато спортната зала помага да се преборите със стреса. В други случаи просто засилва емоционалното изтощение. Нежеланието ви може да е подсказка, че организмът има нужда от нещо друго в този момент.

2/ Консумиране на въглехидрати
От 45 до 55% от калориите, които потребяваме ежедневно, трябва да идват от въглехидратите. Именно те се преработват по-просто в енергия. Отказът от въглехидрати е път към постоянното усещане на слабост и апатия.

3/ Продължителен сън
Ако дълго време си недоспивате, то необходимостта да се наспите е решение на проблема, а не каприз. Дефицитът на сън може да подрие здравословното ви състояние в дългосрочна перспектива. Повишава се и рискът от заболявания на сърцето.

4/ Пристрастеност към кафето
Тази любима напитка на мнозина може да се пие всеки ден. Дори по няколко пъти. Тя е богата на антиоксиданти, но трябва да изпадаме в крайност. Пийте кафе с мяра!

5/ Оплакване от живота
Психолози отбелязват, че периодичното изказване на глас на негодуванието помага да се понижи стреса и да се елиминират негативните последствия за здравето на човека. Хората, които се оплакват от това, което не ги удовлетворява, имат висока самооценка.
Добави коментар