5 начина да заменим кафето

139
5 начина да заменим кафето

Понякога е по-добре да направим почивка от приема на кофеин

Въпреки утвържденията на лекари, че консумацията на кафе предпазва организма от захарен диабет и понижава риска от заболяване от рак, съществува мнение, че тази напитка не влияе положително върху състоянието на кожата.

Ако от известно време ви се върти наум идеята да намалите консумацията на кафе или да я спрете, то днес ще ви предложим няколко алтернативи.

1/ Пийте повече вода
Тя извежда от организма токсините. Води до увеличаване на енергията и подобрява храносмилателния процес. Старайте се да пиете всеки ден 2-2,5 литра вода.

2/ Взимайте си контрастни душове
Експерти съветват да се къпем ту с топла, ту със студена вода. По този начин се ободряваме 100%.

3/ Практикувайте йога
Сутрешната чаша кафе може да бъде заменена от елементарни упражнения: планк, поза куче. Ползите за организма и фигурата са гарантирани. Тези упражнения увеличават силата на тялото и осигуряват доза енергия.

4/ Приемайте повече витамини
В този случай говорим за т.нар. суперхрани. Добавете в менюто си зеле, спанак, салата, семена чиа и киноа.5/ Редовно се разхождайте
Нееднократни изследвания на американски учени доказват, че дневната светлина ни помага да бъдем енергични през целия ден. Използвайте свободното си време през работните дни и уикенда, за да правите редовни разходки на открито.Добави коментар