5 начина да преживеете кризата в отношенията след раждането на детето

103
5 начина да преживеете кризата в отношенията след раждането на детето

Не са малко хората, които решават, че връзката е изчерпана и само детето ги свързва. Това не е така

След раждането на детето настъпва период да криза в отношенията в двойката. Това се случва, независимо дали искате, или не. Има начини да преодолеете предизвикателството.

1/ Поделете задълженията
Поделянето на задълженията има решаващо значение за създаването на успешен екип. Не е необходимо да гадаете кой ще стане посред нощ, когато бебето се събуди в 4:00 сутринта. Както и кой ще излезе от офиса, когато звъннат от детската градина и кажат, че детето не се чувства добре.

Откритият диалог за разпределението на задълженията ще ви помогне не само да отслабите конфликта, но и да се сближите в решаването на общите проблеми.

2/ Не забравяйте, че вие не сте само родители
Помнете, че вашите отношения с партньора са съществували преди да станете родители. Макар да се променят и развиват, основата на вашето партньорство са чувствата ви един към друг.

Както децата имат нужда от грижа и внимание, фундаментът на вашите чувства също трябва да се развива, за да може отношенията да се подобрят.

3/ Ценете моментите, когато сте заедно
Промени в отношенията между съпрузите след раждането се случват и в сексуален план. Спонтанната страст, която е била налице преди появата на децата, вече я няма. Уморени сте.
Когато детето заспи вечерно време, вие често сте толкова уморени, че заспивате, щом главата ви докосне възглавницата.

Поради това ви съветваме да цените всички малки моменти, когато успявате да бъдете насаме.

4/ Казвайте „не“, когато усещате, че сте уморени
Обществото често принуждава родителите да играят ролята на активни участници във всички аспекти от живота на детето им. Този проблем често възникна при родителите, чиито деца спортуват. Не са малко онези, които имат желание да посещават мачовете на децата и да ги поддържат. В един момент работата ще ви попречи да присъствате на всички спортни събития. Тогава вместо да усещате вина, време е да се отпуснете.

Напълно нормално е понякога да сте на мачовете, друг път- не.

5/ Погрижете се за себе си

Грижата за детето е важна, но не е егоистично да се погрижите за собствените си потребности. Добрите родители не са тези, които се жертват заради своите деца. Работете над баланса между собствените ви нужди и тези на децата.
Добави коментар