5 мъжки навика, които рушат семейните отношения

250
5 мъжки навика, които рушат семейните отношения

Кои са те?

Статистиката сочи, че всеки трети брак завършва с развод, а всяка втора двойка се разпада. Причината за това, по правило, е дефицит на комуникация или просто „това не е човекът за мен“.

Прието е да се смята, че скандалите и разривите се провокират в повечето случаи от жените. Те са по-емоционални. Може обаче да открием ред действия и постъпки от страна на мъжете, които водят до крах на отношенията.

1/ Работи на непълен работен ден
Изследователи от университета Харвард след изследване установяват странна тенденция. Двойките, в които мъжете имат гъвкав работен график или просто работят на непълен работен ден, по-често се разделят. Трябва да отбележим, че това правило не работи при жените.

2/ Зависим е от видеоигри
Не, сами по себе си игрите са отличен начин за отпускане. Не по-лош от медитацията или риболова. Ключовата дума тук е зависимост. Мъжът, който няма други увлечения или пренебрегва задълженията си в полза на поредния геймърски турнир, се превръща в нежелан партньор.

3/ Прекалява с романтиката
Във всичко трябва да има мяра. Един мъж, който се опитва да реши всеки проблем в двойката чрез шоколадови бонбони и букети, не е надеждна опора. Никой не иска инфантил.

4/ Слуша само майка си
Регулярното участие на трета страна – в този случай майката, неизбежно води до крах на отношенията.

5/ Избягва зрителен контакт
Редовният зрителен контакт е един от основните фактори за развитието на здравословни и хармонични условия. Ако той бъде нарушен, това води до упадък на връзката. Всеки, който крие очите си, иска да премълчи нещо.
Добави коментар