5 безполезни харчове преди раждането

496
5 безполезни харчове преди раждането

Знаем, че искате най-доброто, но бързането не е от полза

В края на бременността започва периода на „гнездене“. Всеки познат на жената е в очакване на появата на детето. В такива моменти как да не купиш тон неща от магазините за деца? Не е изключено всеки ден да се борите с желанието да купите нещо… преди да изпаднете в нерационалност, нека ви запознаем с няколко неща, които не си струват предварителното инвестиране.

Ремонт
Но как така? Детето ще се появи, а поне освежаване на дома няма? Ако все още не сте направили ремонт, то в края на бременността ли ще го правите?

Първо, ремонтните дейности не са шега работа. Изискват усилия, време, средства. Второ, децата през първите години от живота си са същински разбойници – рисуват по стените, отлепват тапетите, мажат с лепкави ръчички прозорците…

Детска аптечка и козметика
Не бързайте да купувате специални продукти. Изборът на пазара е прекалено разнообразен, за да сте убедени, че сте се спрели на удачните. Помнете, че децата са различни. Именно поради това изчакайте препоръките на лекаря.

Колкото до аптечката, при нормално протичане на бременността детето ще се появи на бял свят здраво. Не бързайте да купувате всякакви лекарства предварително.

Модерните курсове за бременни
В наши дни е пълно с обучителни курсове за бъдещи майки. Да, подобни срещи са полезни, но не са и задължителни. Безплатно може да посещавате такива на различни места из града. Просто потърсете информация.

Много дрехи
Надали наблюдаващият ви лекар ще може да определи с точност размерите на бебето. Поради това не купувайте прекалено много дрехи. Освен това през първите месеци детето расте с бързи темпове. Няма да се усетите и сладките дрешки, които сте избирали с грижа и любов, ще бъдат стоварени в чекмеджето с непотребните вещи.

Устройства
Стремите се да бъдете най-добрите родители на света. Затова купувате детски шезлонг, куп залъгалки, стерилизатор за бутилки и т.н. Спрете. Ако детето е спокойно, такива помощни средства няма да са ви необходими. Почакайте да се роди, пък тогава обмислете закупуване.

Добави коментар