4 разпространени грешки при храненето от бутилка

188
4 разпространени грешки при храненето от бутилка

Изясняваме ги, за да няма излишни заблуди в полагането на грижи за бебето

Младите родители имат много въпроси относно грижата за бебето. Една от първите питанки е свързана с храненето му. Когато се налага употребата на бутилка, важно е да знаете къде може да допуснете грешка.

1/ Децата могат да използват всякаква бутилка за мляко
Не всички бутилки са еднакви. Много родители започват да се тревожат, когато децата отказват да се хранят. Този проблем е способен дори да доведе до нервни сривове.

Кети Фераро, диетолог и специалист по кърмене, споделя, че на бебетата трябва да се даде време, за да привикнат към бутилката за мляко.

2/ Чистенето на бутилката изисква много време
Почистването действително изисква внимание. Не отнема обаче кой знае колко време. Може да слагате бутилките в съдомиялната – на най-горния ред. По желание използвайте стерилизатор. Така ще сте 100% сигурни, че хигиената е на ниво.

3/ Храненето от бутилка провокира колики
Една от основните хипотези за болките в корема е свързана с предположението, че детето поглъща прекалено много въздух по време на хранене от бутилка. За да елиминирате този риск, може да използвате бутилка със система за вентилация – тя отстранява наличието на мехурчета въздух. Така детето няма да има подуто коремче и да страда от колики.

4/ През първата година детето може да се храни само от бутилка
Не е вярно. Още на 6-месечна възраст може да пробвате да го приучите да пие мляко от чашка.
Добави коментар