4 признака, че сте бременни

3077
4 признака, че сте бременни

Като не споменаваме най-явните сред тях

Всички са наясно с първите признаци на бременност: сутрешно гадене, хронична умора, чести позиви, чувствителност към силни миризми. Женският организъм дава и ред други сигнали, че в него се е зародил нов живот. Ето няколко от тях:

1/ Запушване на носа
През периода на бременността активността на изработване на секрет от носа се повишава. Поради това през първите месеци жената може да се оплаче от запушване на носа. Симптомите са сходни с обикновена хрема. Отсъстват обаче неприятни усещания и възпаление на носоглътката.

2/ Вкус на метал в устата
Имате такова усещане? Това е разпространено явление, когато по време на първия триместър от бременност вкусовите рецептори се променят. То ще остане такова до края на бременността.

3/ Подуване и метеоризъм
По време на бременността в женския организъм се изработва голямо количество прогестерон, който забавя храносмилането. Поради това бременната жена започва да усеща тежест в стомаха, да се оплаква от подуване и метеоризъм. Най-често тези неудобства са налице през първите месеци. Към края на бременността храносмилането се нормализира.

4/ Кръвотечение от венците и носа
Рядко, но възможно явление по време на бременността. Повишеното количество на женски хормони в организма провокира разширяване на съдовете – оттам може да получите кръвотечение от носа или пък кървящи венци. Последните стават изключително чувствителни по време на миене на зъби или чистене с конец.
Добави коментар